Ohjelma

Vuoden 2020 ohjelma – Ohjelma valmistuu marraskuussa

8.00 – 9.00

Aamiainen

9.00 – 10.15 VISION 1

Together for Yes

Together for Yes -kampanjassa taisteltiin abortin laillistamisen puolesta Irlannissa. Se sai valtavan määrän irlantilaisia liikkeelle niin oville, kaduille kuin someenkin tekemään viestintää, vaikuttamistyötä ja varainhankintaa. Toukokuussa 2018, kansanäänestyksen tuloksena, abortti vihdoin laillistettiin. Damian O’Broin toimi Together for Yes -kampanjan vetäjänä. Nyt hän kertoo, kuinka kampanjoinnissa onnistuttiin; mitä strategioita, tekniikoita ja tarinoita käytettiin, kuinka ihmiset innostettiin vaikuttamaan ja saatiin aikaan kansanliike, joka muutti Irlantia pysyvästi.

Damian O’Broin, keynote, Managing Director, Ask Ireland  Twitter: @damianobroin

10.15 – 10.45

Tauko

10.45 – 11.00

Sponsoreiden tietoiskut

11.00 – 12.00

Ohjelma jakautuu kolmeen eri saliin

TEEMA: Vapaaehtoistoiminta – Työkaluja vapaaehtoisten johtamiseen

Merimieskirkko on täynnä elämää ihmisen ja yhteisön ilossa, surussa ja tavallisessa

Merimieskirkon vapaaehtoistoiminnasta löytyvät ääripäät: voit lähteä vuodeksi vapaaehtoiseksi ulkomailla olevalle Merimieskirkolle tai tulla tekemään silloin tällöin töitä paikalliselle kirkolle esim. Vuosaareen. Koko paletin johtaminen vaatii koulutusta ja työkaluja.

Merimieskirkon voimavarana on nykyisin yhteensä yli 550 aktiivista vapaaehtoista 7 paikkakunnalla Suomessa, 5 toimipaikalla Euroopassa sekä laivoilla. Merimieskirkon intranetsivuilta löytyvät tukimateriaalit koko vapaaehtoistoiminnan kaaren hanskaamiseen: kuinka yksittäinen kirkon työntekijä etsii uudet vapaaehtoiset, paketoi vapaaehtoistehtävät, miten kiittää ja palkitsee sekä lopuksi kirjoittaa suositukset. Vaikka prosessit on hiottu timanttisiksi, haasteita aina löytyy.

Sanna Puumalainen, HR-koordinaattori, vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, Merimieskirkko Twitter: @SannaPuuma @Merimieskirkko

”Järjestöt toistavat mantroja, joita eivät kyseenalaista”

SPR Nuorten turvatalo Vantaalla auttaa ja tukee nuoria ja heidän vanhempiaan keskusteluavulla, majoitustoiminnalla, verkossa sekä julkisissa tiloissa kaupungilla. Ammattityöntekijät ja noin 170 vapaaehtoisen joukko työskentelee saumattomassa yhteistyössä.

Vapaaehtoisten määrä on viime vuosina kasvanut huimasti. Vapaaehtoistoiminnan ytimessä ovat yhteiset arvot: jokaisella on sama suunta, mutta tilaa tehdä ja luoda uutta. Ihmisiä pyydetään jatkuvasti mukaan ja mukaantulo tapahtuu jokaisen omilla ehdoilla.

Pekka Väänänen, johtaja, Punainen Risti, Nuorten Turvatalo, Vantaa
Twitter: @PekkaVaananen @turvatalo

Ohjelmaosiota vetää Salla Saarinen, Radical Soul.

TEEMA: Viestintä – Nyt rakennetaan järjestölle oma heimo!

Kun järjestö puhuu, kuuleeko kukaan? Miten järjestö luo oman heimon, eli löytää omista teemoistaan kiinnostuneet fanit, innostaa heidät vaikuttamaan ja saa pidettyä heistä kiinni? Tässä sessiossa heimon rakentamisessa onnistuneet paljastavat vinkkinsä. Luvassa myös raikkaita ideoita viestintään mm. Instagram Storyissa.

Demi: Z-sukupolven rohkea äänitorvi ja paras ystävä

Z-sukupolvi haastaa organisaatiot suureen muutokseen. Miten tavoittaa nuoret? Miten pysyä heille merkityksellisenä myös tulevaisuudessa? Demin toimituksessa on tehty paljon työtä näiden kysymysten ratkaisemiseksi, ja siitä onkin tullut rakastettu brändi, joka tavoittaa joka toisen kaikista 13–20-vuotiaista suomalaistytöistä. Demin päätoimittaja kertoo, mikä on onnistumisen salaisuus. Opit sopivat myös järjestöjen käyttöön.

Päivi Lehtomurto. päätoimittaja, Demi Twitter: @Lehtomurto

Session toinen puhuja julkaistaan myöhemmin.

Ohjelmaosiota vetää Heidi Korva, Communiké.

Kolmas sessio

Session sisältö julkaistaan myöhemmin

Ohjelmaosio toteutetaan yhteistyössä tapahtuman pääyhteistyökumppani Avoine Oy:n kanssa.

12.00 – 13.00

Lounas

13.00 – 14.00

Ohjelma jakautuu kolmeen eri saliin

TEEMA: Viestintä – Media ja järjestöt maailmaa muuttamassa

Tässä sessiossa toimittajat paljastavat kuinka he tekevät työtään. Pohdimme myös kuinka järjestöt ja media voisivat muuttaa maailmaa yhdessä.

Miten juttu syntyy?

Miten juttu syntyy ja mitä siitä seuraa? Satu Vasantola kertoo, miten syntyi juttu 15-vuotiaasta Inkasta, joka karkasi lastensuojelulaitoksesta ja jota kukaan ei etsi. Entä mitä jutun jälkeen tapahtui? Voiko yksi juttu muuttaa mitään?

Satu Vasantola, toimittaja, Helsingin Sanomat Twitter: @VasantolaSatu

Session toinen puhuja julkaistaan myöhemmin.

Ohjelmaosiota vetää Heidi Korva, Communiké.

TEEMA: Vapaaehtoistoiminta – Vapaaehtoisten rekrytointi ja huolenpito

Näin saamme nuoria vapaaehtoisiksi

Yeesi syntyi vuonna 2011, kun perustajat totesivat, että nuorille ei ole omaa yhdistystä mielenterveyden edistämistyöhön. Vuosien aikana vapaaehtoisten sekä henkilöstön määrä on kasvanut räjähdysmäisesti, mutta nuorelta nuorelle -toimintatapa ei ole muuttunut. Kuinka Yeesi on luonut kulttuurin, jossa nuoret tulevat mukaan toimintaan? Miten järjestön kasvu on vaikuttanut rakenteisiin ja vapaaehtoistoimintaan?

Sonja Raunio, toiminnanjohtaja, Nuorten mielenterveysseura – Yeesi ry Twitter: @the_mentalboss @yeesaamaan

Vahvat rakenteet mahdollistavat portinvartijoiden löytämisen

Eläkkeensaajien Keskusliiton Verkosta virtaa -toiminnassa vapaaehtoinen vertaisopastaja auttaa yli 65-vuotiasta käyttämään tietokonetta ja sähköisiä palveluita. Mistä ja miten näitä vapaaehtoisia löydetään? Kuinka heidät koulutetaan ja mitä heiltä edellytetään? Entä miten vertaisopastajia palkitaan ja pidetään heidät mukana toiminnassa?

Joonas Rentola, järjestösuunnittelija, Verkosta virtaa -toiminta, Eläkkeensaajien Keskusliitto Twitter: @VerkostaVirtaa

Ohjelmaosiota vetää Salla Saarinen, Radical Soul.

Sessio 3

Session sisältö julkaistaan myöhemmin.

Toteutetaan yhteistyössä tapahtuman toisen pääyhteistyökumppanin kanssa.

14.00 – 14.30

Tauko

14.30 – 15.30 VISION 1

Päivän toinen keynote-puheenvuoro

Julkaistaan myöhemmin.

15.30 – 16.30

Drinkit