Kaisa Vuorinen

Kaisa Vuorinen

Erityisopettaja, tutkija, Helsingin yliopisto

Kaisa Vuorinen on erityisopettaja ja Helsingin yliopiston tohtorikoulutettava. Hänen tutkimuksensa keskittyy luonteenvahvuuksiin ja myötätuntoon, keskiössä lasten ja nuorten hyvinvointi ja onnellisuus. Hän toimii myös kouluttajana ja on kirjoittanut kaksi tietokirjaa “Hyvän huomaamisesta!”

Kaisa on mukana myös Copassion-tiimissä (copassion.fi), joka kokoaa yhteen eri alojen tutkijoita. Copassionilaiset tutkivat myötätunnon vaikutuksia työyhteisöjen hyvinvoinnille ja kehittävät keinoja lisätä myötätuntoa työelämään. “Intohimomme on muuttaa työelämää niin, että inhimillisyys ja tuottavuus kukoistaisivat samoilla työpaikoilla.”

Marraskuussa 2017 Kaisa ja hänen tiiminsä pokkasivat pääpalkinnon Sitran 100 ratkaisua -innovaatiokilpailussa Positiivinen CV -työllään. Se on lapsille ja nuorille tarkoitettu digitaalinen taitojen ansioluettelo. Positiiviseen CV:hen voi tallentaa näyttöjä taidoista eri ympäristöissä, kouluissa, kotona, harrastuksissa ja kaveripiirissä. “Haluamme auttaa globaalisti kaikkia lapsia ja nuoria voimaan hyvin ja löytämään oman potentiaalinsa”, Kaisa Vuorinen sanoi voittohaastattelussa.