Vuoden 2016 tapahtuma

Ensimmäinen Menestyvät järjestöt -tapahtuma: “Järjestöt tarvitsevat tapahtuman, joka yhdistää kaikki järjestösektorit. Liian pitkään ovat toimineet omissa siiloissaan. Teillä on paljon opittavaa toisiltanne. Siksi tämä tapahtuma on luotu. Toivomme, että tämä päivä tarjoaa teille rutkasti ideoita ja oivalluksia siitä, miten menestymisestä tehdään totta.”

Miksi toiset järjestöt kasvavat ja menestyvät, toiset pysyvät paikallaan, jopa hiipuvat. Mitä eteenpäin porskuttavat tekevät paremmin – tai ainakin toisin? Mitä järjestön menestykseen vaaditaan? Nämä kysymyset olivat alkuun panevana voimana Menestyvät järjestöt -tapahtumalle, jonka Communikén Heidi Korva, Radical Soulin Salla Saarinen ja Viestintä-Pirittan Piritta Seppälä järjestivät ensimmäisen kerran helmikuussa 2016.

Ensimmäisen Menestyvät järjestöt -tapahtuman teemoja olivat muutos ja yhdessä onnistuminen. Päivä kokosi yhteen lähes 200 järjestövaikuttajaa.

Menestyvät järjestöt -tapahtuman tavoitteena oli kutsua järjestöjen ihmiset yhteen jakamaan kokemuksiaan, oivaltamaan ja oppimaan toisiltaan. Saamaan uskoa ja ideoita siihen, että järjestö voi luoda oman menestyksensä itse: suunnitellen, ajassa eläen, jatkuvasti kehittyen ja tekemällä asioita uudella tavalla.

Tästä saatiin ensimmäiset vinkit jo päivän ensimmäiseltä puhujalta; Suomen Partiolaisten Anna Munsterhjelm aloitti päivän otsikolla “Kuinka hiipuva järjestö pääsee takaisin huipulle”. Tallenteen Annan puheenvuorosta voit katsoa täältä.

Aamupäivän paneelikeskustelussa järjestöjen menestymisen salaisuutta pohtivat Marianne Heikkilä, Martat, Timo Tossavainen, Kiinteistöliitto, Anne Lindfors, Simpukka ry ja Anna Munsterhjelm, Partio.

Aamupäivän kaikille yhteisen osion jälkeen osallistujat jakaantuivat kolmeen eri sessioon. Menesty varainhankinnalla -osion voit katsoa tallenteelta täältä.

Menesty viestinnällä -osiossa aiheena olivat viestinnän suunnittelu ja kehittäminen. Menesty kehittämällä -sessiossa taas mietittiin, kuinka antaa valtaa vapaaehtoisille.

Iltapäivällä jatkettiin kolmessa eri sessiossa: Varainhankinnan “Kuinka käännät tappion voitoksi ja luot uutta varainhankintakulttuuria järjestöösi” -luennon voit katsoa täältä. Puhujana innostava Jacob Rolin.

Menesty viestimällä -sessiossa mietittiin, kuinka saada vaikuttavuutta tapahtumaviestintään ja uutta potkua jäsenhankintaan.

Menesty vaikuttavuudessa -osiossa mietittiin, kuinka järjestö voi mitata työnsä vaikuttavuutta ja viestiä siitä selkeästi.

Upean päivän päätteeksi Demos Helsingin Tuuli Kaskinen suuntasi järjestöjen katseen tulevaisuuteen ja kävi läpi trendejä, jotka vaikuttavat tulevaisuudessa järjestöjen työhön ja olemassaoloon. Katso Tuulin puheenvuoro täältä.

“Huh, miten inspiroiva päivä. Kiitos!” Tapahtumapäivä sai niin positiivisen ja innostuneen vastaanoton, että oli selvää, että Menestyvät järjestöt tarvitsee jatkoa.

Kuvagalleria

Kuvaaja: Aino Huovio