Vuoden 2017 tapahtuma

Vuoden 2017 Menestyvät järjestöt -tapahtuma oli loppuunmyyty. Päivän aikana pohdittiin, mitä jatkuva muutos vaatii järjestöiltä ja kuinka luodaan yhteen hiileen puhaltamisen henki.

Kuinka syntyy yhteishenki, joka innostaa ponnistelemaan yhdessä? Miten luodaan yhteen hiileen puhaltamisen henki? Sitä tarvitaan sillä, ilman tiivistä yhteistyötä järjestö hukkaa ison osan potentiaalistaan, kun kilpailu ihmisten huomiosta, ajasta ja rahoista käy koko ajan kovemmaksi.

“Muutoksessa pärjääminen vaatii uudella tavalla tekemistä ja oikeisiin asioihin reagoimista. Tulevaisuuden menestysjärjestöjä ovat ne, joilla on rohkeutta ja tahtoa muuttua ja tehdä asioita toisin.”

Päivän avasi Kallion kirkkoherra Teemu Laajasalo.”Järjestötyössä fokuksen tulee olla selvä, jotta työn tulos kohdentuu oikeaan osoitteeseen eli järjestön omaan kohderyhmään”, Laajasalo tähdensi. Hän kehotti myös etsimään “oman alan oligarkit” ja innostamaan heidät ja tekemään yhteistyötä heidän kanssaan.

“Kysy ideoita oligarkeiltasi ja tartu toimeen nopeasti. Hyväksy se, että asiantuntijuus voi olla myös organisaation ulkopuolella. Katsomme liian helposti asioita kotipesästä käsin, emmekä muista mennä ulkokehälle katsomaan miltä toiminta näyttää muiden silmin”, Laajasalo herätteli. Katso Teemu Laajasalon inspiroiva ja humoristinenkin puheenvuoro täältä.

Sirpa Korkatti kehotti kiipeämään korkealle, havainnoimaan toimintaympäristöä, tunnistamaan oikeita asioita, analysoimaan ja tekemään ratkaisuja. Kuuntele Korkatin puheenvuoro.

Päivän aikana osallistujat saivat myös vinkkejä siihen, kuinka järjestöt ovat yhdessä tehneet pitkäjännitteistä yhteistyötä ja saaneet aikaan tuloksia. Tästä kertoivat oman esimerkkinsä Invalidiliiton Laura Andersson, FinFamin Pia Hytönen ja Monimuotoiset perheet -verkoston Anna Moring.

Vuoden 2017 tapahtumassa esiteltiin ensimmäistä kertaa myös vuoden “kovimmat” kampanjat. Sekasin-kampanjan, Ruokahävikkiviikon ja Fuck Cancer -kampanjan tekijät kertoivat omien kampanjansa menestysreseptit.

Onko digitalisaatio järjestöille uhka vai mahdollisuus? Tätä pohdittiin sessiossa, jossa eri kokoiset organisaatiot kertoivat, mitä digitalisaatio käytännössä heille on merkinnyt.

Päivän päätti Fiskarsin henkilöstöjohtaja Matias Komulainen, joka antoi osallistujille vinkit muutoksen johtamiseen. Hänen tunnin mittaisen puheenvuoronsa voit katsoa tallenteena täältä.

Kuvagalleria

Kuvaaja: Mikael Ahlfors / Keksi