Vuoden 2019 tapahtuma

Menestyvät järjestöt 2019 -tapahtuma kokosi yhteen 250 järjestöammattilaista.

Tapahtuma päräytettiin käyntiin Elvis Presleyn If I can dream -kappaleella, jonka veti muusikko Mikko Laiho. Laihon esityksen jälkeen oli luvassa keynote-puhujamme Adrian Lorentssonin puheenvuoro aiheenaan Uskalla unelmoida (Dare to Dream):

“Why should you dream big? To make billions of people happy. To save the world. To make yourself happy. Change has never happened through careful planning and managing an organisation.

Aloituspuheenvuoron jälkeen sponsorimme Liiketoimintapalvelut ja Keksi Agency pitivät omat tietoiskunsa. Liiketoimintapalvelut puhuivat jäsentyytyväisyydestä ja jäsenkokemuksesta, ja Keksi visuaalisen viestinnän merkityksestä.

Tietoiskujen jälkeen tapahtuma jakautui kolmeen osaan, joissa käsiteltiin yritysyhteistyötäjohtajuutta ja digitalisaatiota.

Aamupäivällä lavalle nousi SOK:n vastuullisuuspäällikkö Sanni Martikainen, joka toi yrityksen näkökulman järjestöjen ja yritysten väliseen yhteistyöhön. Digitalisaatiosta keskustelivat panelistit Avoine Oy:n toimitusjohtaja Tuomo Heikkilä sekä Sanna Reuna Aivoliitosta ja Tomi Kouva Tradenomiliitosta.

Naisten Pankin menestystarinaa tuli jakamaan ohjausryhmän puheenjohtaja Reetta Meriläinen. Meriläisen jälkeen Ruohonjuuri Oy:n toimitusjohtaja Arto Ranta-Aho nousi lavalle kertomaan Ruohonjuuren kasvutarinasta ja siitä, kuinka hän haluaa muuttaa maailmaa ostoskassi kerrallaan.

Lounaan jälkeen ohjelmaa jatkettiin kolmella eri teemalla, joissa käsiteltiin rohkeutta, vaikuttamistyötä ja viestintää. Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen toi raikkaan tuulahduksen mielikuvaan ammattiliitoista. Rytkönen jakoi ajatuksia siitä, miten rakentaa rohkeutta niin koko organisaatioon kuin yksittäisiin ihmisiinkin.

Iltapäivällä lavalla nähtiin Finnwatchin toiminnajohtaja Sonja Vartiala. Hän kertoi, kuinka 4 työntekijän järjestö on onnistunut kasvamaan saavutuksiltaan kokoaan paljon suuremmaksi. Finnwatch vetää muun muassa järjestöjä ja yrityksiä yhdistävää Ykkösketjuun-kampanjaa.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton johtava asiantuntija Esa Iivonen ja Rud Pedersen Public Affairsin toimitusjohtaja Esa Suominen antoivat yleisölle ajateltavaa vaalivaikuttamisesta. Järjestöt haluavat saada tavoitteensa poliitikkojen tietoon ja vastavuoroisesti päättäjät kaipaavat järjestöjen asiantuntijuutta puolue- ja hallitusohjelmiin. Iivonen ja Suominen jakoivat ajatuksia siitä, miten kysyntä ja tarjonta saadaan kohtaamaan.

Iltapäivä jatkui viestintäteemalla. Helsingin Diakonissalaitoksen viestintäsiantuntija Ella Saranpää kertoi, miten vihapalautteeseen kannattaisi järjestöissä asennoitua. Iltapäivän viimeisiä puhujia oli Emilia Eräste Meltwaterista. Hän puhui vaikuttajamarkkinoinnista ja kuinka sen suurin vahvuus ja samalla isoin haaste on sen aitous.

Päivän kruunasi huippujalkapallopäällikkö Marianne Miettisen puheenvuoro onnistumisen kulttuurista. Miettinen puhui muun muassa siitä, kuinka tärkeää kohtaaminen on valmennustyössä. Hän päättää päivän inspiroivaan lauseeseen: ”Uskalla unelmoida. Jos Suomi on päässyt kaksi kertaa jalkapallon MM-kisoihin, niin mikä tahansa on mahdollista”.

Miettisen puheenvuoron jälkeen lavalle nousivat tapahtuman järjestäjät Heidi Korva ja Salla Saarinen ja esittivät yhdessä jälleen Sata salamaa -kappaleen. Miettinen osallistui esitykseen kahden sekunnin varoitusajalla. Kolmikko sai koko salin nousemaan ylös ja joraamaan yhdessä. Tapahtuma sai jälleen kerran valtavasti positiivista palautetta:

Kuvagalleria

Kuvaaja: Mikael Ahlfors / Keksi Agency