Ohjelma

8.00 – 9.00

Aamiainen

9.00 – 10.15

Uskalla unelmoida – Dare to Dream

Often organisations get tired and confused, because they lose focus and forget their ultimate dreams and goals. Going through a transformative process of new ambition give back the organisation, but more importantly the people, the courage to really dream big. We are not here to manage an organisation, we are here to solve a problem.

Adrian Lorentsson, keynote

Twitter: @AdrianJLo

10.15 – 10.45

Tauko

10.45 – 11.00

Sponsoreiden tietoiskut

11.00 – 12.00

Ohjelma jakautuu kolmeen rinnakkaiseen teemaan

TEEMA 1: Kasvu ja menestys – mitä se vaatii?

Kasvustrategian johtaminen, case Ruohonjuuri

Ruohonjuuri on kasvanut 35 vuoden aikana 12 myymälän ketjuksi, ja alkuvuodesta 2018 se avasi ensimmäisen myymälänsä myös Tukholmaan. Mitä kasvuun ja menestykseen tarvitaan? Kuinka strategiaa johdetaan niin että tavoitteista tulee totta ja työntekijät kukoistavat?

Arto Ranta-aho, toimitusjohtaja, Ruohonjuuri Oy

Naisten Pankki: Yhteinen visio ja yhdessä tekeminen

Naisten Pankki sai alkunsa 2007, kun Kirkon Ulkomaanapu vei 15 suomalaisnaista Liberiaan tutustumaan naisten asemaan. 11 vuodessa se on kerännyt kehitysmaiden naisille rahaa jo 13,5 miljoonaa euroa.  Mikä on ollut menestyksen salaisuus?

Reetta Meriläinen, ex-päätoimittaja (Helsingin Sanomat), ohjausryhmän puheenjohtaja, Naisten pankki, Twitter: @ReettaMeri

Ohjelmaosiota vetää Salla Saarinen, Radical Soul.

TEEMA 2: Lisää voimaa yritysyhteistyöhön

Yhdessä yritysten kanssa

Startup Refugees parissa vuodessa kasvanut verkostoksi, joka on työllistänyt ja ohjannut yrittäjäksi jo 500 turvapaikanhakijaa. Yksi sen onnistumisen tae on ollut tiivis yhteistyö yritysten, kuten Supercellin, Osuuspankin, Futuricen, Tieto Oy:n ja Flow-festivaalin kanssa. Mitä muut järjestöt voivat oppia Startup Refugeesin kokemuksista?

Elisa Vepsäläinen, toiminnanjohtaja, Startup Refugees

**
Session yrityspuheenvuoron pitäjä selviää lähempänä h-hetkeä.

Ohjelmaosiota vetää Heidi Korva, Communiké.

TEEMA 3: Digitalisaatio ja strategiset valinnat

Miten digitalisaatio vaikuttaa järjestön strategiaan, toimintaan ja tulevaisuuteen? Entä onko digitalisaatiosta menestystekijäksi järjestölle? Sanna, Tomi ja Tuomo keskustelevat käytännönläheisesti digitalisaation ja strategian yhteen sovittamisesta. Yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun.

Case-esimerkit  ja puhujat
Aivoliitto, Sanna Reuna, yhteisömanageri. Twitter: @sannareuna
Tradenomiliitto, Tomi Kouva, palvelu- ja kehitysjohtaja. Twitter: @tomikouva
Avoine, Tuomo Heikkilä, toimitusjohtaja. Twitter: @TuomoTH

Ohjelmaosio toteutetaan yhteistyössä tapahtuman pääyhteistyökumppani Avoine Oy:n kanssa ja sitä vetää Samu Nevala Avoine Oy:sta.

12.00 – 13.00

Lounas

13.00 – 14.00

Ohjelma jakautuu kolmeen rinnakkaiseen teemaan

TEEMA 1: Vaikuttamistyö ja eduskuntavaalit  – oikeat ja väärät tavat

Järjestö haluaa saada tavoitteensa poliitikkojen tietoon, päättäjät järjestöjen asiantuntijuutta puolue- ja hallitusohjelmiin. Kuinka kysyntä ja tarjonta saadaan kohtaamaan? Millainen on tehokas vaikuttamistyön vuosikello? Lyhyet alustukset ja keskustelua.

Esa Iivonen, johtava asiantuntija, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Twitter: @EsaIivonen
Esa Suominen, Managing Partner, Rud Pedersen Public Affairs, Twitter: @Esa78

Keskustelua vetää Salla Saarinen, Radical Soul.

TEEMA 2: Luottamus, rohkeus ja pelottomuus

Innostu ja innosta!

Tehyn uusi keulakuva Millariikka Rytkönen on tuonut raikkaan tuulahduksen mielikuvaan ammattiliitoista. Hän osallistuu aktiivisesti keskusteluun ja laittaa itsensä likoon hoitajien puolesta. Kuinka innostut ja innostat, niin johtajana kuin alaisena? Miten oma esimerkki rakentaa rohkeutta niin koko organisaatioon kuin yksittäisiin ihmisiinkin?

Millariikka Rytkönen, puheenjohtaja Tehy ry, Twitter: @millaryt

Muutos tarvitsee taistelutahtoa

Finnwatchin selvitykset suomalaisyritysten yritysvastuusta ylittävät säännöllisesti uutiskynnyksen – tarkalleen ottaen noin 1500 mediaosuman verran vuodessa. Finnwatch vetää myös järjestöjä ja yrityksiä yhdistävää Ykkösketjuun-kampanjaa. Järjestön rahoitus on koko ajan katkolla, ja toimistolla vain 4 työntekijää. Mutta saavutuksiltaan Finnwatch on reippaasti todellista kokoaan suurempi. Kuinka tämä saadaan aikaan? Kuinka pienikin voi olla suuri?

Sonja Vartiala, toiminnanjohtaja Finnwatch, Twitter: @sonjavartiala

Ohjelmaosiota vetää Heidi Korva, Communiké.

TEEMA 3: Vaikuta viestinnällä: mittaa ja kehitä sen onnistumista

Sensuuri vai sensaatio –  miten järjestö voi hyötyä vihapalautteesta?

Helsingin Diakonissalaitoksen somekanavat täyttyvät säännöllisesti vihapalautteesta. Someviha voi säikäyttää ja järkyttää paatuneimmankin viestijän – ellei sitä nähdä mahdollisuutena kehittää ja vaikuttaa. Miten vihapalautteeseen pitäisi asennoitua? Onko vihapalaute järjestölle sensuurin vai sensaation hetki? Voiko vihapalautteesta tehdä viestintävoiton?

Ella Saranpää, viestintäsiantuntija Helsingin Diakonissalaitos, Twitter: @ellasaranpaa

Toteutetaan yhteistyössä tapahtuman pääyhteistyökumppani Meltwaterin kanssa.

14.00 – 14.30

Tauko

14.30 – 15.30

Onnistumisen kulttuuri

Suomen U19-tyttöjen jalkapallomaajoukkue sijoittui 2013 EM-lopputurnauksessa kolmanneksi ja pääsi mukaan ikäluokan MM-kisoihin. Nyt, 5 vuotta myöhemmin, saman tempun teki U17-tyttöjen joukkue, Pikkuhelmarit. Heidän MM-kisansa pelattiin marraskuussa Uruguayssa. Unelmien toteuttaminen on vaatinut ajattelutavan muutosta: joukkueissa uskotaan omaan tekemiseen, kannustetaan aktiivisuuteen ja rohkeuteen. Kuinka luodaan onnistumisen kulttuuri, jossa iloitaan ja onnistutaan yhdessä?

Marianne Miettinen, huippujalkapallopäällikkö, Palloliitto, Twitter: @MarianneMiettin

15.30 – 16.30

Drinkit